Vrije keuze rechtshulpverlener

In 2013 bepaalde het Europese Hof dat aan een rechtsbijstandverzekerde de vrijheid toekomt om een rechtshulpverlener zelf te kiezen. Concreet houdt dat in dat een verzekerde vrij kan kiezen welke jurist of advocaat hij of zij wilt inschakelen om zijn of haar belangen te behartigen. Dit jaar heeft het Europese Hof echter bepaald dat deze vrije keuze niet alleen geldt voor het procederen bij de kantonrechter maar ook bij de minnelijke fase (bijvoorbeeld wanneer uw zaak nog in de onderhandelfase zit of schriftelijk zonder tussenkomst van rechter wordt afgedaan).

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft en u wenst dat uw belangen via mr. T.R.S. Franssen worden behartigd, staat het u vrij om hiervoor te kiezen. De kosten krijgt u vergoed via de verzekeraar. Daarbij geldt echter dat er een maximum hoogte aan de kosten verbonden is dat gedeclareerd kan worden. Wanneer u kiest voor mr. T.R.S. Franssen als uw jurist, dan kiest u voor een aantrekkelijk uurtarief. Daardoor kunnen veel uren voor u gewerkt worden en krijgt u ook veel uren uitgekeerd. U loopt daardoor ook niet het risico op dat u dient bij te betalen.

Meer weten hierover? Of wilt u gelijk uw zaak bij de heer Franssen aanbrengen? Neem contact op. info@tom-franssen.nl
0641682237 www.tom-franssen.nl

Tom Franssen is als jurist verbonden bij Franssen Juristen. Voor meer informatie zie de website: www.franssenjuristen.nl of stuur een e-mail: info@franssenjuristen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *